Pompa ve Kuyu Kurtarma Hizmetleri ile kuyunun kullanımına engel olan malzemelerin çıkarılması sağlanır. Bu şekilde kuyunun daha sağlıklı bir şekilde su pompalaması sağlanır. Bu işlemlerde çelik halat, kolon dalgıç pompa kablosu, dalgıç pompa kolon borusu, dalgıç pompa gibi malzemeler kuyu içerisinde kalabilir. Bu malzemelerin çıkarılması ile kuyu kurtarma ve pompa hizmetleri sağlanmış olur. Özellikle su çıkarma işlemleri sırasında kişinin başına bu tip durumlar gelebilir. Bu malzemeler kuyuya su çıkarmak için bırakılır. Ancak malzemelerden herhangi biri bile kullanıma engel olduğunda kuyu sağlıklı bir şekilde işlemez. Bu nedenle kuyu kurtarma işlemi yapılır.
Kuyu Kurtarma Nasıl Yapılır?
Pompa ve Kuyu Kurtarma Hizmetleri kapsamında en fazla iki günlük bir çalışma planlanır. Bu işlem sırasında bazı riskler bulunur. Bu nedenle profesyonel ekipler tarafından bu çalışmaların yapılması çok önemlidir. Kuyu içinden çıkan malzeme kullanılmayacak durumda olabilir, pompa sistemi çıkarılamayabilir ya da tamamen kuyu yıkılabilir. Bu tür kuyu arızalarının oluşmaması adına kuyu kurtarma hizmetleri kapsamında tecrübeli uzmanlardan destek alınması çok önemlidir. Dalgıç pompa montaj ve su sondajcı ekipleri ile bu çalışmalar yapılabilir. Kuyu içine sıkışan malzemenin miktarına, kuyun derinliğine ve genişliğine göre kuyu kurtarma fiyatları değişebilir. Bu çalışmalarda gerekli kurtarma ekipmanlarının yanında iş güvenliği tedbirlerinin de alınması önemlidir.
Dalgıç Pompa Kurtarma Nasıl Yapılır?
Pompa ve Kuyu Kurtarma Hizmetleri kapsamında mızrak ve kurt ağzı aparatları ile çalışmalar yapılır. Maşondan sıyrılarak kuyuya düşen ya da sıkışan pompalar kuyunun verimine zarar verecektir. Bu ekipmanlar kuyu verimine zarar vermeden çıkarılması çok önemlidir. Alanında uzman ekipler tarafından pompa kurtarma hizmeti yapılması daha sağlıklı sonuçlar sağlayacaktır. Kuyulardaki pompa sistemi boru bağlantılarının delinmesi ya da çürümesi sonucunda da kurtarılması gereklidir. Pompanın sıkışması gibi durumlarda profesyonel ekipleri kurtarma vinci ile kontrollü bir şekilde dalgıç pompa kurtarma çalışmaları yürütür. Bu vinçler 3 ile 60 ton arasında kapasitelere sahip olabiliyor. Derin kuyularda pompaya doğru sistematik bir çalışma izlenmelidir. Aksi takdirde kuyularda göçmeler yaşanabilir, kuyu tamamen iptal olabilir.