Kuyu İnkişafı Ve Temizliği Hizmetleri sondaj işlemi yapılan kuyular içindir. Bu çalışmalar ile temiz su kullanımının devamı ve kuyunun verimliliği sağlanır. Kuyu içerisinde zamanla kil, çakıl ve silt birikir. Kuyudan gelen suyun kullanım sıklığı da suyun sağlıklı kullanımını etkiler. Jeolojik etkilere bağlı olarak ta kuyu suyunun çamurlu akması söz konusu olabilir. Bu nedenle kuyu temizliği yapılması çok önemlidir. Temiz su kullanımı için kuyunun iki ya da bir senede bir temizlenmesi gereklidir. Yapılacak işlemler 4 ile 6 saat arasında tamamlanır. Bu süre kuyunun derinliğine ve büyüklüğüne göre değişebilir. Kuyunun jeopolitik özelliklerine göre 2 günde kuyu inkişafı sürebilir.

Kuyu Temizliğinin Avantajları

Kuyu İnkişafı Ve Temizliği Hizmetleri pek çok avantajı bir arada barındırır. Yapılan temizlikler sayesinde kuyunuz uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. En önemli faydası ise kuyu içerisine doğal yoldan giren yağmur suyu ve yer altı sularının artmasıdır. Periyodik bir şekilde yapılan kuyu temizlikleri ile suda oluşan zararlı bakteri temiz sudan arındırılır. Hatta yararlı bakterilerin temiz suda çoğalması sağlanarak daha sağlıklı bir içim elde edilebilir. Kuyu içinde biriken çakıl ve kum gibi maddelerde bu şekilde temizlenir. Kuyu dibindeki tortular bertaraf olur. Kuyunun düzenli temizlenmesi ile dalgıç pompasını da verimliliğinin artması sağlanır. Pompa arızaları gibi durumlarla karşılaşılmasının önüne geçilir. Bunların yanı sıra kuyu inkişafı faydaları arasında kuyu içinde ve borularda oksitlenen maddelerde kuyudan arındırılır.

Kuyu Temizleme Yöntemleri

Kuyu İnkişafı Ve Temizliği Hizmetleri çalışmalarında pek çok yöntem bulunuyor. Kuyunun bulunduğu yere, kullanım şekline, derinliğine göre hangi yöntemin kullanılacağına karar verilebilir. Fırça ile yapılan yöntem tam anlamı ile temizleme yöntemi değildir. Kuyudan sökülen ekipmanların temizlenmesinde kullanılan kuyu temizleme yöntemi olarak tanımlanabilir. Kimyasal maddeler kullanılarak yapılan temizliklerde kuyunun özellikleri hesaplanır. Buna uygun su kimyasalı ile kuyu içindeki bakterilerin temizlenmesi sağlanır. Kompresör ile yapılan temizlikte ise kuyunun durumuna göre yapılır. Basınçlı hava ile sağlanan kuyu temizliği yöntemi dışında su taşıma yöntemi ve enjeksiyon yöntemi ile de temizlik çalışmaları yapılabilir. Kuyunun durumuna göre bu yöntemler bir arada da kullanılabilir.